Frankfurtský závitek
Postup přípravy
Opláchnuté hovězí maso nakrájíme přes vlákno na plátky a naklepeme. Vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme a promícháme s trochou studené vody. Mletým masem potřeme plátky, do středu vložíme kousky párků, plátky zavineme a upevníme párátkem nebo nití. Závitky opečeme na oleji, podlijeme vodou a necháme pod poklicí chvíli dusit. Cibuli pokrájíme, osmažíme, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme teplou vodou. Do základu vložíme závitky se šťávou, přikryjeme a dusíme doměkka. Poté závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a mlékem, dobře rozšleháme a za občasného míchání vaříme minimálně 20 minut. Před koncem varu přidáme smetanu, omáčku dle potřeby dosolíme, přecedíme na závitky a znovu lehce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)