Kategorie receptů
Frankfurtská hovězí pečeně
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli a česnek nasekáme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky. Omyté, odblaněné a osušené maso prošpikujeme párky, potřeme česnekem, zasypeme moukou a necháme chvíli uležet. Maso nesolíme.
Rozpálíme pekáč nebo hrnec s poklicí vhodný do trouby. Na 10 ml oleji necháme rozškvařit kostičky slaniny, přidáme cibulku a zpěníme. Maso zprudka ze všech stran orestujeme na takto připraveném základu.
Stáhneme z ohně, zalijeme horkým vývarem a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a krájíme na plátky. Šťávu můžeme dle potřeby zahustit jíškou (na oleji zpěníme mouku), případně dosolit. Jako příloha se hodí rýže, vařené brambory nebo knedlík.
Cibule volná
80 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Hovězí zadní
500 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Staročeská slanina 1,9 kg
100 g
Pitná voda nesycená
750 g
Párek lahůdkový 500 g
60 g
Olej slunečnicový
25 g