Kategorie receptů
Dušené hovězí se zeleninou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 160°C. Hovězí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, řapíkatý celer, mrkev a petržel na kousky. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby opečeme na oleji cibuli, přisypeme maso a necháme zatáhnout. Vsypeme koření (2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření), osoíme a opepříme. Vmícháme zeleninu a restujeme 5 minut. Přilijeme rajčata a vývar, zakryjeme a pečeme 2 hodiny. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Rovnoměrně vyskládáme na maso, osolíme, opepříme a odkryté vrátíme do trouby na dalších 30 minut. Pečeme při teplotě 190°C.
Brambory
400 g
Cibule volná
40 g
Mrkev
60 g
Petržel
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
6 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Nové koření celé 30 g
1 g
Olivový olej
40 g
Celer řapíkatý
60 g
Hovězí zadní
500 g
Pitná voda nesycená
100 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
400 g