Kategorie receptů
Debrecínský guláš
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, osmahneme na polovině oleje dorůžova, přidáme papriku, zpěníme, vložíme maso, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme pokrájená rajčata. Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme za občasného promíchání a případně dolévání vody doměkka. Maso zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylé části oleje a mouky a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a omáčku přecedíme na maso. Slaninu nakrájíma na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané a nakrájené párky na plátky, směs zamícháme do guláše a povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Rajčata
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
12 g
Hovězí přední
300 g
Pitná voda nesycená
400 g
Váhalova slanina 1,5 kg
20 g
Párek lahůdkový 500 g
40 g
Paprika sladká 35 g
6 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej řepkový
60 g