Hamburger s vejcem a slaninou
Postup přípravy
Před grilováním vytáhneme z lednice maso cca půl hodiny předem, aby nabralo vyšší teplotu. Rozpracujeme si jej a začneme tvořit stejně velké burgery. Nalijeme si na dlaň trochu olivového oleje a potřeme obě strany „karbanátku“. Následně položíme na gril a grilujeme tak dlouho, jak si přejete, aby byl propečený. Na gril dáme také slaninu a v posledních 3 minutách grilování vložíme i na půl rozkrojené hamburger housky. Na pánvičce si připravíme volské oko, nejlépe pomocí silikonové formy. Až je vše ugrilované a propečené, začneme pokládat na housku připravené ingredience. Vrstvíme v následujícím pořadí: spodní díl housky potřeme majonézou– plátek rajčete - maso se sýrem– cibule – slanina – kyselé okurky – volské oko nebo ledový salát. Horní díl potřeme majonézou.
Vytisknout recept (PDF)