Burger s klobáskami a salátem Coleslaw

Postup přípravy
Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a jednu cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím.
Zálivku si připravíme - smícháme cukru a majonézu s prošlehanou smetanou.
Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne. Před podáváním opět dobře promícháme.
Nakrájíme zbylou cibuli na plátky a osmažíme na oleji dozlatova. Omyjeme a osušíme salát. V rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme přepůlené klobásy při střední teplotě a několikrát otočíme. Pečivo rozkrojíme, spodní část potřeme tenkou vrstvou hořčice a obložíme listy salátu. Do každé bagety dáme čtyři kusy klobásy, salát coleslaw, posypeme smaženou cibulkou a přiklopíme horní částí pečiva.
.
Vytisknout recept (PDF)