Kategorie receptů
Svíčková na smetaně
Počet ingrediencí
19
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jednotlivé díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na oleji, přidáme maso, krátce opečeme a podlijeme vodou. K masu přidáme pepř a nové koření, bobkový list a tymián, citrón nakrájený na plátky, zastříkneme octem, přikryjeme maso a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu. Podušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného míchání nejméně 20 minut. Během vaření přidáme smetanu. Omáčku procedíme, dochutíme solí, octem a sladidlem a ještě jednou krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
33 g
Petržel
33 g
Celer
33 g
Jedlá sůl
10 g
Citróny
20 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Ocet kvasný lihový 1 l
20 g
Nové koření celé 30 g
0.4 g
Hovězí zadní
480 g
Sladidlo Stevie
1 g
Staročeská slanina 1,9 kg
15 g
Pitná voda nesycená
280 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
60 g
Pepř černý celý 20 g
0.4 g
Tymián 10 g
0.4 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Olej řepkový
40 g