Kategorie receptů
Špízy z vepřových palců s medvědím pestem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřové palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2 cm plátky a obalíme medvědím česnekem. Zakápneme olejem a dáme do ledničky nejlépe přes noc. Cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme. Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji. Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbyde (čabajka, špek, zelenina, maso..), naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem. Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca 30 minut. Pak odklopíme, malinko podlejeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
100 g
Paprika červená
160 g
Paprika zelená
160 g
Jedlá sůl
5 g
Vepřové maso (kotlety)
300 g
Váhalova slanina 1,5 kg
100 g
Uherská klobása 280 g
100 g
Česnek medvědí 30 g
10 g