Kategorie receptů
Rajská omáčka II.
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou zeleninu. Po chvíli přidáme divoké koření a skořici. Přisypeme mouku a uděláme světlou zásmažku. Přidáme rajský protlak a zalijeme teplým vývarem. Dobře vše rozšleháme a povaříme. Přidáme sůl, ocet a případně náhradní sladidlo. Na zjemnění přidáme máslo, přecedíme a vše provaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Mrkev
50 g
Petržel
24 g
Celer
24 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
12 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Ocet kvasný lihový 1 l
14 g
Nové koření celé 30 g
0.6 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
48 g
Pepř černý celý 20 g
0.8 g
Skořice mletá 40 g
0.4 g
Olej řepkový
32 g
Krajanka máslo 250 g
28 g