Kategorie receptů
Krůtí svíčková na smetaně
Počet ingrediencí
21
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krůtí maso prošpikujeme slaninou pokrájenou na klínky. Zprudka opečeme na oleji s tymiánem (2 snítky). Nakrájenou zeleninu (5 mrkví, 2 petržele, 1 celer) s cibulí orestujeme na másle. Přesuneme k masu, přidáme koření (3 bobkové listy 5 kuliček pepře 3 kuličky nového koření 1 lžička sušeného tymiánu) a plátky citronu. Podlijeme šálkem vody a pečeme zakryté 1,5 hodiny na 180 °C. Zeleninu po upečení propasírujeme. Přilijeme vývar a smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme octem (2 PL), cukrem a hořčicí (2 ČL). Podáváme s knedlíkem, šlehačkou a brusinkami.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
400 g
Petržel
100 g
Celer
200 g
Jedlá sůl
2 g
Citróny
25 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Tymián čerstvý
2 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Nové koření celé 30 g
0.5 g
Krůtí maso
1000 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
300 g
Kuřecí bujón
10 g
Pitná voda nesycená
400 g
Cukr krystal
10 g
Hořčice plnotučná 340 g
12 g
Pepř černý celý 20 g
1 g
Tymián 10 g
4 g
Olej řepkový
45 g
Krajanka máslo 250 g
15 g