Kategorie receptů
Hovězí vařené, koprová omáčka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
90 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hovězí maso opláchneme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme doměkka. Do horkého oleje nasypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Tu zalijeme chladným vývarem z uvařeného hovězího masa a mlékem, rozšleháme, mírně osolíme, uvedeme do varu a pozvolna vaříme nejméně půl hodiny. Poté omáčku zjemníme smetanou, krátce povaříme, okyselíme octem, přisladíme stévií, opět krátce povaříme a procedíme cedníkem. Do omáčky přidáme pokrájený kopr, máslo na zjemnění a krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
24 g
Kopr
20 g
Ocet kvasný lihový 1 l
40 g
Hovězí přední
480 g
Pitná voda nesycená
480 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
50 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
320 g
10% UHT smetana bez laktózy Mlékárna Pragolaktos 500 ml
80 g
Olej řepkový
40 g
Krajanka máslo 250 g
20 g