Kategorie receptů
Hovězí kousky se žampiony a rajským protlakem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hovězí nakrájíme tak, aby měly všechny přibližně stejnou velikost. Menší žampiony rozkrájíme na poloviny, pórek nakrájíme na půlkolečka. Dno kastrolu vhodného do trouby poklademe kousky sádla, na ně dáme hovězí kousky, osolíme a okmínujeme mletým kmínem. Posypeme tymiánem, oreganem, přidáme pórek a žampiony a pořádně promícháme. Podlijeme trochou vody (cca do poloviny výšky masa) a dáme do trouby na cca 200 stupňů. Kontrolujeme každých 20-30 minut, v případě potřeby podlijeme vodou, aby maso nebylo ponořené, ale aby se nepřipalovalo. Když je maso měkké, přidáme rajský protlak, promícháme a vrátíme do trouby na cca 15-20 minut. Podáváme s rýží a sterilovanými okurkami.
Vytisknout recept (PDF)
Pórek
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Kmín celý
3 g
Žampión zahradní 500 g
150 g
Sádlo
20 g
Hovězí zadní
700 g
Pitná voda nesycená
150 g
Oregano 10 g
3 g
Tymián 10 g
3 g