Kategorie receptů
Houbový krém ze sušených hub s bazalkovým pestem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hrnek sušených hub namočíme přes noc ve 200 ml vody. Namočené houby vyždímáme, vodu nevylíváme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku dozlatova. Nálev z hub doplníme do objemu 250 ml a zalijeme jím jíšku. Zároveň přidáme mléko, sůl, tymián a utřený česnek. Promícháme dohladka, přidáme 3/4 hub a vaříme cca 30 minut doměkka. Zbývající houby osmažíme na másle dokřupava. Hotovou polévku rozmixujeme, přidáme pomazánkové máslo a smetanu, promícháme a prohřejeme. Na talíři přidáme lžičku bazalkového pesta a zdobíme osmaženými houbami.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Olivový olej
20 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
30 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g
Jihočeské pomazánkové tradiční 31 % 150 g
10 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Hřib smrkový sušené houby
200 g
Tymián 10 g
1 g
Tesco Free From Pesto z bazalky sušených rajčat piniových oříšků a tofu 190 g
40 g