Kategorie receptů
Houbová omáčka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku. Zásmažku zalijeme vývarem z hub, dobře rozšleháme a provaříme. Omáčku osolíme, přecedíme a zjemníme mlékem a smetanou. Uvařené houby přidáme do omáčky a provaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
6 g
Kmín celý
1 g
Pitná voda nesycená
480 g
Hřib smrkový sušené houby
8 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
40 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
80 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
40 g