Kategorie receptů
Brambory s koprovou omáčkou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
45 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, necháme zpěnit a poté zasypeme moukou. Máslo s moukou ihned rozmícháme, ať se zbavíte hrudek a dvě minuty provaříme. Přilijeme vývar a pečlivě promícháme a základ na omáčku vaříme 25 minut. Osolíme, opepříme a vlijeme smetanu do omáčky. Přidáme ocet, cukr a necháme ještě probublávat, aby se spojily chutě. Nakonec přidáme 4 hrsti kopru a pořádně promícháme. Uvařené brambory promícháme s trochou másla a opepříme. Podáváme s uvařeným hovezím masem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
500 g
Jedlá sůl
3 g
Kopr
50 g
Ocet kvasný lihový 1 l
25 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
30 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Pitná voda nesycená
800 g
Cukr krystal
60 g
Pepř bílý mletý 25 g
1 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
400 g