Víkendový Míša dost
Postup přípravy
Přísady na těst: 4 vajíčka, 150 g krystalového cukru, vanilkový cukr, 4 lžíce oleje, 3 lžíce horké vody, špetka soli, 40 g kakaa, 120 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
Postup: bílky ušleháme s cukry do hodně pevného sněhu, do sněhu lehce zašleháme olej, dále vmícháme žloutek po žloutku (šlehačem na nízký stupeň), přidáme horkou vodu (už jen lehce vmícháme), nakonec vmícháme ručně metličkou nebo šlehačem opět na nízký stupeň mouku s kakaem. Ppřipravenou hmotu vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 180 °C.
Krém: 800 g smetany ke šlehání (33 %), 500 g tvarohu (kostka, NE vanička), 150 g moučkového cukru, 1 sáček želatiny v prášku, 1 vanilkový cukr.
Postup: želatinu zalijeme asi 100 ml studené vody a necháme nabobtnat (dle návodu). Šlehačku vyšláme společně s cukry do polotuha, pak zašleháme tvaroh. Želatinu zahřejeme v mikrovlnce nebo na mírném plameni v rendlíku a mícháme, až se rozpustí.Necháme zchladnout a pak ji zašleháme do tvarohové směsi. Vychladlý korpus si rozřízneme na polovinu, spodní díl potřeme meruňkovou marmeládou a vrátíme zpět do formy. Tvaroh nalijeme na korpus, který jsme potřeli marmeládou a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Dáme ztuhnout do chladničky nejméně na 5 hodin. Vychlazený dort polijeme čokoládou a ozdobíme čokoládou.
Čokoláda: 200 g smetany ke šlehání (33 %), 200 g tmavé čokolády (vysokoprocentní). Smetanu dáme vařit, jakmile začne lehce bublat, stáhneme a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu. Poleva je krásně hustá a lesklá, dobře se krájí.
Vytisknout recept (PDF)