Kategorie receptů
Věnečky a banánky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
25
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
125 ml vody, 38 g oleje, špetka soli, 90 g bílé směsi Doves Farm, 120 g vejce
Sůl, vodu a olej dáme vařit. Do vroucího vsypeme mouku a restujeme 3-5 minut, až se nám těsto nelepí na stěny hrnce.
Vložíme do šlehací mísy a háky, mícháme na nízký stupeň do vychladnutí. Do chladného přidáváme postupně po trochách vejce. Na lehce vymazaný plech stříkáme věnečky nebo banánky. Postříkáme vodou a pečeme 10 minut při teplotě 220°C, TROUBU NEOTVÍRAT!!!! Pak ztlumíme na 180°C a ještě korpusy vysušujeme (nesmí na pohmat pružit). Vystydlé rozkrojíme a plníme krémem. Povrch zdobíme polevou nebo pouze cukrujeme.
Krém: 400 ml mléka, 90 g cukru, 76 g pudinkového prášku, 100 g másla. Uvaříme pudink, který mícháme v robotu do vychladnutí, ať nemáme žmolky (šlehač na vysoký stupeň). Do studeného pudinku přidáváme postupně máslo pokojové teploty.
Nakonec přidáme ochucující látky. Na dochucení: do věnečků 3 pl rumu a vanilkový cukr, do banánků 1 pl kávy.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
120 g
Jedlá sůl
1 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
400 g
Pitná voda nesycená
125 g
Cukr krystal
90 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
12 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
75 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
90 g
Olej slunečnicový
38 g
Krajanka máslo 250 g
100 g