Kategorie receptů
Štafetky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
5 bílků (160 g), 100 g pískového cukru, špetka soli, 85 g mletých arašídových ořechů bez soli (ořechů, kokosu), 85 g bílé směsi Doves Farm. Z bílků, cukru a soli vyšleháme tuhý sníh. Do hmoty vmícháme mouku s ořechy. Hmotu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch posypeme přes cedník jemně moučkovým cukrem. Pečeme při 220 °C, hlídáme, peče se pouze pár minut. Pláty si upečeme 3. Dva pláty rovnoměrně potřeme krémem, slepíme a třetím plátem přiklopíme. Pláty dobře vychladíme. Nakrájíme štafetky a rohy máčíme v čokoládě. Potřený plát lze rovněž rozříznout po šířce na tři pruhy, které srolujeme na tenké roládky, vychlazené pak krájíme na štafetky a konce máčíme v čokoládě.
Na rolované štafetky uděláme o polovinu krému více.
Krém: Uvaříme pudink ve 250 ml mléka s 50 g cukru, který mícháme v robotu do vychladnutí, ať nemáme žmolky (šlehač
na vysoký stupeň). Do studeného pudinku přidáváme postupně máslo (125 g) pokojové teploty. Nakonec vmícháme lžičku rozpustné kávy rozpuštěnou ve 2 lžících rumu.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl
1 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
125 g
Bílek
160 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Cukr krystal
150 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
40 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
85 g
Arašídy nesolené 100g
85 g