Kategorie receptů
Sádlové důlkové koláčky
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cukr, mouky, sádlo a prosáté kakao dobře prohněteme a necháme odležet. Těsto se dobře tvaruje teplé, nevychlazené. Z těsta tvarujeme kuličky, které jemně stlačíme a do středu vyhloubíme důlek - např. kruhým koncem vařečky. Do důlku si můžete dát dle vaší chuti oříšek, mandli, nebo džem. Oblíbená je žloudková poleva utřená z 1 žloudky, 2 Pl cukru krupice a pár kapek citronové šťávy. Koláčky pečeme pomalu, spíše sušíme ve vlahé troubě 150 - 160 stupňů asi 20 minut.
Vytisknout recept (PDF)
Sádlo
70 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
85 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Cukr moučka
70 g