Kategorie receptů
FILTRACE

Pusinky

Počet ingrediencí
3
Počet porcí
50
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
30 minut
 
Bez lepku Bez lepku

Postup přípravy

10 bílků velmi pečlivě oddělíme od žloutků, přisypeme pískový cukr a vyšleháme v misce elektrickým šlehačem. Lžičkou nebo zdobičkou uděláme odpovídající tvary, dozdobíme nasekanými vlašskými nebo lískovými ořechy a pokládáme na plech pokrytý papírem na pečení. Sněhové vánoční cukroví pečeme nebo spíše sušíme v troubě při teplotě kolem 100 stupňů přibližně jednu hodinu.

Vytisknout recept (PDF)
Vlašské ořechy jádra
50 g
Vlašské ořechy jádra
Vlašské ořechy jádra
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (1g)
Sacharidy 7g 0,1g
Cukry 2,6g 0g
Proteiny 15g 0,2g
Tuky 65g 0,7g
Vláknina 6,7g 0,1g
Energie 2833Kj 28Kj
Bez lepku Bez lepku
Cukr krystal
600 g
Cukr krystal
Cukr krystal
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (12g)
Sacharidy 100g 12g
Cukry 100g 12g
Proteiny 0g 0g
Tuky 0g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 1700Kj 204Kj
Bez lepku Bez lepku
Vejce
280 g
Vejce
Výrobce
Tesco Stores ČR a.s.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (5.6g)
Sacharidy 0,1g 0g
Cukry 0,1g 0g
Proteiny 13g 0,7g
Tuky 11g 0,6g
Vláknina 0g 0g
Energie 627Kj 35Kj
Bez lepku Bez lepku