Kategorie receptů
Pomerančové jazýčky
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mouku, cukr, máslo (100 g), vanilkový cukr, 2 vejce a šťávu a a kůru z jednoho většího pomeranče dáme do mísy a vypracujeme ze surovin těsto. Rozválíme a vykrajujeme panákovou skleničkou kolečka. Pečeme 10 min ve vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů. Vychladlé jazýčky poléváme nebo namáčíme do čokoládové polevy (rozpuštěná čokoláda s trochou másla).
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Cukr moučka
100 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
200 g
Krajanka máslo 250 g
100 g