Plněné rohlíčky s pařížským krémem
Postup přípravy
Cukr, vejce a změklé máslo (60 g) utřeme. Pak přidáme mouku a kukuřičnou mouku smíchanou s mletými ořechy a pomletým kořením (hřebíček, skořice (může být i nové koření) - podle vlasní chuti aspoň špička ČL od každého). Kdo má rád aromatičtější, nemusí šetřit. Těsto prohněteme a necháme v chladnu alespoň 1 hodinu odležet. Rohlíčkové formičky plníme jen málo, těsto nabyde pečením na objemu. Nejšetrněji fungují formičky silikonové, protože jsou měkké, nemusí se s nimi klepat a nejsou tudíž zlomky.
Na pařížský krém přivedeme k varu šlehačku a v ním rozpustíme čokoládu. Záleží na naší chuti, jakou kvalitu hořké čokolády zvolíme. Přidáme bezlepkovou mouku Nomix (10 g), 1/2 žloutku a provaříme. Vzniklou "kaši" necháme vychladnout. Nakonec postupně přimícháme k našlehanému máslu (80 g). Tímto krémem slepujeme vždy dvě půlky rohlíčku k sobě.
Vytisknout recept (PDF)