Kategorie receptů
Perníčky v čokoládě
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
25
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
200 g bílé chlebové mouky Doves Farm, 200 g bílé směsi Doves Farm, 140 g moučkového cukru, 60 g tuku, 2 vejce + jedno na potření, 2 pl medu, 1 pl perníkového koření, 1 čl sody. Zpracujeme těsto a necháme odležet. Vyválíme, vykrájíme tvary. Pečeme na 200°C 5 - 6 minut. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem. Po upečení jsou perníčky měkké. Slepujeme povidly nebo marmeládou. Máčíme v čokoládě.
Jihočeské máslo 82 % 250 g
60 g
Cukr moučka
140 g
Koření do perníku 25 g
12 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
200 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
200 g
Včelí med luční 250 g
30 g
Jedlá soda 15 g
7 g
Čokoláda na vaření 100 g
100 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
60 g