Perníčky bez lepku II.
Postup přípravy
Směs smícháme s moučkovým cukrem.
Poté do sypké směsi zapracujeme máslo, 2 vejce, med a koření. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).
Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na 24 hod do chladničky. Poté z těsta ukrojíme ⅓, prohněteme na pomoučeném vále a vyválíme na plát silný cca 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi perníčky ponecháváme větší rozestupy. Takto postupujeme, dokud nezpracujeme celou dávku těsta.
Vykrájené perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 10 minut v troubě rozehřáté na 170 ºC dozlatova.
Perníčky jsou poměrně světlé. Pokud chcete barvu tmavě hnědou, v prvním kroku pracovního postupu přidejte 2 lžíce kakaa.
Z této várky vytvoříme 40 perníčků střední velikosti.
Vytisknout recept (PDF)