Kategorie receptů
Pařížské rohlíčky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
25
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
2 vejce, 250 g moučkového cukru, 300 g mleté vlašské ořechy (může být i kombinace lískových, mandle...). Celá vejce vyšleháme s cukrem do tuha, vařečkou vmícháme mleté ořechy. Na pečicí papír či folii stříkáme cukrářským pytlíkem rohlíčky. Pečeme na HV při 160°C asi 20 minut.
Krém: Za stálého míchání svaříme 500 ml šlehačky, 150 g pískového cukru a 5 lžic kakaa. Po krátkém povaření odstavíme a do horkého vmícháme nalámanou čokoládu (200 g). Pak vmícháme pokrájené máslo (250 g). Necháme vychladnout (občas promícháme). Vychladlé necháme do druhého dne v lednici. Před použitím krém jen lehce šlehačem promícháme, nastříkáme na rohlíčky a máčíme v čokoládě.
Vejce
100 g
Vlašské ořechy jádra
150 g
Holandské kakao 100 g
50 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
500 g
Cukr krystal
150 g
Cukr moučka
250 g
Lískové ořechy
150 g
Krajanka máslo 250 g
250 g
Čokoláda na vaření 100 g
150 g