Kategorie receptů
Oříškové perníčky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
40
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
400 g bílé chlebové mouky Doves Farm, 400 g bílé směsi Doves Farm, 300 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů, 150 g tuku (zahřátého, ale ne horkého), 4 vejce + jedno na potření, 8 pl medu (zahřátého), 20 g sody, pytlík koření do perníku.
Ze surovin vypracujeme těsto. Necháme dva dny odležet v chladu. Pečeme při teplotě 190°C, 5 - 10 minut, dle trouby. Hned po vytažení z trouby potíráme rozkvedlaným vejcem. Zdobíme bílkovou polevou.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
250 g
Vlašské ořechy jádra
100 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
150 g
Cukr moučka
300 g
Koření do perníku 25 g
1 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
400 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
400 g
Včelí med smíšený luční 250 g
100 g