Kategorie receptů
Nepečené kokosové kuličky
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve vyšleháme bílky spolu se solí do tuhého sněhu. Potom pomalu přišleháme vanilkový a moučkový cukr a následně jen lehce metlou vmícháme kokos a tvaroh. Tvaroh je zde velmi důležitý, díky němu budou kokosky krásně měkké.Pomocí lžiček vytvarujeme malé hrudky, které tvarujeme do špičky. Klademe ideálně na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 15 - 20 minut. Kokosky by měly mít žlutou až lehce růžovou barvu. Po vychladnuti namáčíme ve vodní lázni rozpuštěné čokoládě.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Bílek
60 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
150 g
Kokos strouhaný
150 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
20 g