Margaretky II.
Postup přípravy
Linecká kolečka: 110 g moučkového cukru, 220 g tuku, 180 g bílé chlebové mouky Doves Farm, 180 g bílé směsi Doves Farm, 1 vejce (42 g), citronová kůra (možno i trošku citronové šťávy), 5 g vanilkového cukru. Změklý nakrájený tuk na kousky promícháme s cukrem v robotu s hákem. Zapracujeme postupně vejce a citronovou kůru s vanilkovým cukrem. Vypracované těsto zabalíme do folie a dáme do chladna odpočinout. Z těsta vykrájíme kolečka o průměru 70 mm, síla asi 3 mm. Kolečka klademe na plech vyložený papírem. Zapečeme 5 minut v rozehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout. Na připravená kolečka stříkáme po obvodu třené těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 15 min do zlatova. Po vystydnutí margaretky pocukrujeme střed následně plníme rozehřátou marmeládou a sypeme sekanými arašídy.
Vytisknout recept (PDF)