Kategorie receptů
Margaretky I.
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
35
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Linecká kolečka: 125 g moučkového cukru, 250 g tuku, 375 g mouky (půl bílá směs Doves Farm a půl bílá chlebová mouka Doves Farm), 2 žloutky, citronová kůra. Vypracujeme těsto a dáme odpočinout do chladna. Vyválíme a vykrájíme kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem. Na připravená kolečka stříkáme po obvodu třené těsto. Pečeme při 180°C cca 10 min (dle trouby).
Třené těsto: 250 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 300 g mouky (půl bílá směs Doves Farm a půl bílá chlebová mouka Doves Farm), citronová kůra. Máslo a cukr třeme do bílé pěny. pak přidáme vejce a nakonec do hmoty vmícháme mouku a citronovou kůru.
V kastrolku si rozvaříme marmeládu, kterou dáváme do středu vychladlých margaretek a necháme vystydnout.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
500 g
Cukr moučka
225 g
Žloutek
56 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
320 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
350 g