Linecké cukroví bez lepku III.
Postup přípravy
Směs smícháme s moučkovým cukrem (50 g). Přidáme 2 g strouhané citronové kůry a zlehka promícháme.
Poté do sypké směsi zapracujeme máslo, 1 větší vejce a 2 ml citronové šťávy. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka – polovinu s otvorem a polovinu bez otvoru. Kolečka rovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10 minut.
Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru.
Z této várky upečeme 80 koleček, tedy po slepení dostaneme 40 kousků cukroví.
Vytisknout recept (PDF)