Kategorie receptů
Linecké cukroví bez lepku II.
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny suroviny důkladně smícháme a vypracujeme těsto, které rozválíme na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme různé tvary. Pečeme dozlatova na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C, asi 8-10 minut. Po vychladnutí slepujeme marmeládou. Tvary vykrajujeme bez typického malého výkroje pro horní díl. Po slepení marmeládou potřeme horní díl rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme mandličkou.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Mandle jádra 200 g
50 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Cukr moučka
50 g
Univerzální směs bez lepku 550 g
300 g
Krajanka máslo 250 g
150 g
Čokoláda na vaření 100 g
150 g