Kategorie receptů
Kokosové kostky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tuk nebo máslo (100 g), med a mléko zahříváme na středním ohni, dokud se ingredience nerozpustí. Necháme
trochu vychladnout. Ještě do teplé směsi přimícháme 100 g cukru a dvě vejce, dobře zamícháme.
Promix UNI nebo PK speciál smícháme spolu s kypřícím práškem a prosejeme do medové
směsi. Pryžovou vařečkou důkladně promícháme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme ještě trochu
mléka.
Nalijeme do hlubšího plechu vyloženého pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 15-20 minut do zlatohněda.
Přísady na polevu (moučkový cukr 200 g, tuku nebo másla 250 g a může se přidat 1 dcl rumu) mícháme na středním ohni, dokud se tuk nerozpustí. Upečené těsto a na kostky najkrájané těsto namáčíme v polevě, necháme zlehka okapat a pak koláče obalujeme v kokosu. Necháme na mřížce zaschnout
Vytisknout recept (PDF)
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Cukr moučka
300 g
Kokos strouhaný
400 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
12 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
300 g
Včelí med luční 250 g
30 g
Krajanka máslo 250 g
350 g