Kategorie receptů
Kakaové rohlíčky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
18
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
4 žloutky, 15 g pudink, 30 ml vodu a 2 lžíce mouky rozmícháme v misce na kašičku. Ze 4 bílků vyšleháme za postupného přidávání 50 g cukru tuhý sníh. Část bílků dáme do žloutkové kašičky a promícháním ji nadlehčíme. Tuto směs vmícháme do bílků. Postupně vmícháme opatrně a postupně zbylou mouku. Na papír stříkáme rohlíčky cca 15 cm, z dávky je jich asi 20 kusů
pečeme na 180 – 200°C při pootevřené troubě, dopékáme na 150°C (korpus nesmí pružit). Na vychladlé buflery stříkáme krém. Uvaříme pudink (320 mléka. 115 g cukru a 42 g pudingového prášku), který mícháme v robotu do vychladnutí, ať nemáme žmolky (šlehač na vysoký stupeň). Do studeného pudinku přidáváme postupně 290 g másla pokojové teploty. Nakonec vmícháme prosátý kakaový prášek. Dáme dobře vychladit do ledničky a pak máčíme v čokoládové polevě.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
200 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
320 g
Pitná voda nesycená
30 g
Cukr krystal
155 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
57 g
Směs bílá chlebová bez lepku 1000 g
45 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
45 g
Krajanka máslo 250 g
290 g
Holandské kakao 100 g
20 g