Kategorie receptů
Kakaové perníčky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
26 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Na vále nejdříve smícháme všechny sypké suroviny. Poté přidáme med, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 2 hodiny odpočinout. Z těsta na pomoučeném vále vykrajujeme různé tvary perníčků, které potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem 8 - 12 min při 180 °C.
Vytisknout recept (PDF)Holandské kakao 100 g
10 g
Sójová mouka hladká odtučněná
190 g
Cukr moučka
150 g
Koření do perníku 25 g
7 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
5 g
Včelí med luční 250 g
30 g
Krajanka máslo 250 g
50 g
Vejce
100 g