Kategorie receptů
Kakaové hvězdičky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny suroviny a 3 g kakaa smícháme a vypracujeme v těsto a necháme odležet v chladnu. Těsto rozválíme na plát asi 3 mm a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160 stupňů asi 12 minut. Studené slepujeme krémem který si uděláme tak, že ušleháme změklou kostku másla - 250 g, 50 g cukru a 2 g kakaa. Můžeme dochutit rumem. Povrch hvězdiček potíráme kakaovou polevou.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
50 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
180 g
Holandské kakao 100 g
5 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
40 g
Cukr moučka
120 g
Vanilka 1 lusk
1 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
3 g
Krajanka máslo 250 g
330 g
Čokoláda mléčná 100 g
100 g