Kategorie receptů
Ischelská kolečka bez lepku
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
25
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Kokos zalijeme 200 ml horké vody, poté rozmixujeme a přes plátno přecedíme - do těsta použijeme jen kokosovou moučku. Z mouky, 200 g másla, 200 g kokosu, 200 g mletých ořechů, 80 g cukru, lžička skořice a vejce vypracujeme těsto, které dáme odležet do lednice. Pak rozválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C přibližně 7-8minut. Krém: Smícháme 200 g másla utřeme se 100 g cukru a poté přidáme 200 g mletých vlašských ořechů. Kolečka slepíme krémem a posypeme moučkovým cukrem nebo kokosem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Vlašské ořechy jádra
400 g
Cukr krystal
180 g
Kokos strouhaný
200 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
200 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Krajanka máslo 250 g
400 g