Kategorie receptů
Čokoládové sušenky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
V misce smícháme kakao, cukr, bezlepkovou směs bílou, kypřící prášek a sůl.
V druhé misce jemně prošleháme vejce, olej a vanilku.
Suché ingredience přisypeme do mokrých a propracujeme těsto.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme minimálně na hodinu do lednice (lepší je to přes noc).
Předehřejeme troubu na 180 stupňů, plech vyložíme pečícím papírem.
Z těsta vytvoříme kuličky a obalíme je v moučkovým cukru.
Mezi sušenkami necháme rozestupy minimálně 5 cm.
Pečeme 10 - 13 minut nebo až vršky sušenek nepopraskají.
Necháme sušenky úplně vychladnout a servírujeme.
Jedlá sůl
1 g
Holandské kakao 100 g
100 g
Cukr krystal
330 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Cukr moučka
15 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
250 g
Olej slunečnicový
140 g
Vejce
150 g