Kategorie receptů
Čokoládové kostky bezlepkové
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
43 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Suroviny na těsto (mouky, cukr 50 g, vanilkový cukr, vejce, máslo 80 g, mléko 40 ml, kypřící prášek, kakao), dobře prohněteme a necháme odležet v chladnu. Těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný a vykrajujeme čtverečky. Pečeme při 160°C asi 12 min. Slepujeme čokoládovým máslovým krémem, který si připravíme takto. Dobře utřeme máslo s moučkovým cukrem přibližně v poměru 1:1 (cukru raději méně, pokud chceme méně sladký). Do této hmoty pomalu vtíráme trochu kaše (hustého, vychlazeného pudinku) z mléka a kukuřičného škrobu. Přidáme takové množství, aby nám krém chutnal. Chuť doladíme přimícháním na vodní lázni změklé (ale ne teplé) čokolády a trochy rumu. Povrch kostky přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Vytisknout recept (PDF)Holandské kakao 100 g
10 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
290 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
130 g
Bio Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
30 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
3 g
Krajanka máslo 250 g
180 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
170 g
Vejce
50 g
ARAX Mouka kukuřičná hladká 300 g
30 g