Kategorie receptů
Bezlepkové perníčky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
25
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny suroviny na perníčky postupně smícháme. Pokud se těsto lepí, přidáme dle uvážení mouku. Těsto dáme do misky a nejméně na celý den uložíme do ledničky. Druhý den těsto vyválíme na placku a vykrajujeme tvary. Pro jednodušší vyválení vložíme těsto mezi mikrotenové sáčky.
Pečeme v předehřáté troubě 170° / 8 -10min. Ještě horké perníčky potřeme vajíčkem. Vychladlé zdobíme polevou kterou si vytvoříme z bílku a přesátého cukru.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
180 g
Holandské kakao 100 g
10 g
Cukr krystal
180 g
Kypřící prášek do perníku 20 g
20 g
Skořice mletá 40 g
10 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
180 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
180 g
Krajanka máslo 250 g
50 g