Kategorie receptů
Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
7
Sacharidy na jednu porci
62 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Máslo s cukrem (100 g) utřeme a přidáme mouku, žloutek a zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 3 hodiny. Těsto následně rozválíme a vyložíme jím dno a boky kulatých formiček, my jsme použili s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem. Pečeme 10 minut při 180 °C. Povrch těsta můžeme před pečením zatížit, aby se nezvedl. Smetanu vyšleháme, přidáme cukr (5 PL), mascarpone, rozmixovaný tvaroh, podle chuti citrónovou kůru a vanilkový lusk. Krém naneseme na korpusy a ozdobíme čerstvým ovocem.
Vytisknout recept (PDF)Máta peprná
2 g
Jihočeský tvaroh tučný 38 % 250 g
230 g
Cukr moučka
160 g
Žloutek
28 g
Borůvky
70 g
Maliny čerstvé
70 g
Ostružiny čerstvé
70 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
2 g
Vanilka 1 lusk
0.5 g
Pohanková mouka hladká 250 g
300 g
Krajanka máslo 250 g
200 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml
250 g