Pudingové tartaletky
Postup přípravy
V míse vyšleháme 150 g máslo, 60 g cukru, citrónová šťáva a kůra nebo citronový cukr. Poté přidáme 2 žloutky, mouku a zamícháme. Vypracujeme hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho cca hodinu odležet v lednici. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 0,5 cm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než jsou formičky na tartaletky. Formičky vymažeme máslem, do nich vložíme těsto a vymačkáme až k hornímu okraji. Dno tartaletek propícháme vidličkou a pečeme na 170°C cca 15 – 20 minut. Po upečení necháme korpusy mírně vychladnout a poté opatrně vyklopíme. Mezitím si připravíme náplň. Uvaříme hustý puding z 350 ml mléka,40 g cukru a vanilkového pudingu. Po uvaření ho necháme za stálého míchání vychladnout a poté mixérem zašleháme 20 g másla. Krémem plníme jednotlivé tartaletky. Ozdobíme čerstvým ovocem a necháme cca hodinu odležet v ledničce.
Vytisknout recept (PDF)