Kategorie receptů
Zasněžený kefírový koláč
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V misce umixujeme všechny suroviny na těsto (mouku, cukr, kakao, vejce, olej, kefír a prášek do pečiva), které vylijeme na pekáč předtím vymazaný máslem a vysypaný moukou PROMIX PK. Pečeme při 160°C cca 40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Polevu připravíme smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a vody, natřeme na moučník a posypeme kokosem. Necháme při pokojové teplotě zaschnout, nakrájíme na řezy a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)
Holandské kakao 100 g
10 g
Kefírové mléko nízkotučné přírodní 1,1% 500 g
250 g
Culinary citronová štáva 100% 1 l
20 g
Pitná voda nesycená
40 g
Cukr krystal
150 g
Cukr moučka
150 g
Kokos strouhaný
50 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
200 g
Olej slunečnicový
100 g
Vejce
100 g