Zamilovaný dezert Red Velvet
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 175°C. Vytvoříme základní směsi pro těsto:
Suchá směs: V míse promícháme mouku, sůl (1/2 lžičky) a kakaový prášek a společně prosejeme. Ingredience se tak lépe spojí.
Mokrá směs: V druhé míse šleháme máslo po dobu jedné až dvou minut, dokud nezměkne. Do másla přidáme 300 g cukru a společně šleháme tři minuty, aby bylo máslo krásně nadýchané. Přidáme 2 vajíčka. Mezi jednotlivými vajíčky vždy prošleháme. Nakonec přidáme extrakt z vanilky.
Rudá smetana:
Promícháme 240 ml smetany s červeným barvivem (2 lžíce) nebo případně použijeme šťávu z červené řepy. Tuto smetanu poté použijeme na obarvení těsta.
Nyní společně smícháme všechny tři misky. Ideální je smíchat je ve třech krocích, aby se nám rovnoměrně spojily. Poté si v hrníčku smícháme lžičku octa a lžičku kypřícího prášku. Jakmile nám tato směs vypění, tak ji lehce vmícháme do těsta. (Vmíchejte ručně, abyste nerozšlehali vzruchové bublinky - dort by nebyl nadýchaný.). Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby, kde pečeme po dobu 20 – 25 minut. Korpus necháme vychladnout. Ideálně dáme do lednice.
Krémový sýr a mascarpone vyšleháme a přidáme prosátý moučkový cukr a vanilku, opět vyšleháme. Jemně vmícháme vyšlehanou šlehačku (360ml) tak, abychom ji udrželi co nejvíce nadýchanou. Náplní potřete těsto a roládu srolujeme. Roládu nechte hodinu v lednici, nakrájíme, ozdobíme a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)