Višňový dort bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme korpus. Bílky (6 ks) vyšleháme v tuhý sníh a 6 žloutků utřeme s trochou cukru (10 g). Ve větší míse smícháme mouku, zbytek cukru krystalu (90 g) a zlehka vmícháme tuhý sníh a vyšlehané žloutky. Těsto pak nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Nakonec dáme vše péct do předem vyhřáté trouby asi tak na 30 minut na 170 °C. Zatím, co se korpus peče, si můžeme připravit krém. Utřeme máslo s moučkovým cukrem, pak do něj dáme lžíci rumu a mascarpone. Takto hotový krém dáme do lednice asi tak na jednu hodinu ztuhnout. Korpus po vychladnutí podélně rozpůlíme, pokapeme silnou kávou (uvaříme si klasickou rozpustnou kávu) a rumem a promažeme marmeládou a poklademe višně. Další díl korpusu promažeme krémem. Nakonec celý povrch dortu potřeme krémem.
Vytisknout recept (PDF)