Kategorie receptů
Victoria - anglická klasika bez lepku
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
52 g
Doba přípravy
30
Bez lepku
Postup přípravy
Utřeme dohromady máslo, cukr a vanilku. Postupně vmícháme vajíčka. Dále vmícháme prášek do pečiva, mouku a mléko. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem (o průměru 20 cm). Pečeme v předehřáte troubě na 15-20 minut. Normální trouba 190 C, horkovzdušná 170C. Po vychladnutí namažeme džemem a slepíme buchtu dohromady. Pocukrujeme moučkovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
150 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
30 g
Cukr krystal
140 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Cukr moučka
5 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
5 g