Kategorie receptů
Věnečky
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci zahřejeme vodu a rozpustíme v ní tuk a sůl. Přidáme mouku a intenzivně mícháme. Z počátků může být hrudkovitá, ale dále mícháme dokud nezískáme hmotu, která se nelepí na hrnec ani na vařečku. Po vychladnutí do této hmoty zašleháváme postupně 4 vejce. Těsto dáváme do zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a na plech s pečícím papírem nastříkáme věnečky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 210 stupňů. Po 7 minutách pečení stáhneme teplotu na 180 stupňů a pečeme do zlatova asi 25 minut. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme a plníme krémem ( viz recept na krém ). Můžeme zdobit polevou z rumu a cukru nebo jen posypeme cukrem.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
140 g
Pitná voda nesycená
260 g
Krajanka máslo 250 g
80 g