Kategorie receptů
Věnečky z odpalovaného těsta bez lepku
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
35 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V hrnci zahřejeme vodu a rozpustíme máslo (125 g).
Přivedeme k varu, rychle vmícháme mouku, až se vytvoří hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme a necháme zchladnout.
Do těsta přidáme špetku soli a zapracováváme jedno vejce po druhém (5 vajec) v hladké těsto.
Pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech vyložený pečicím papírem věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě (bez horkovzduchu) při 230°C asi 8 - 10 minut. Pak teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme dozlatova dalších asi 15 min. Troubu prvních 15 minut neotevíráme.
Do těsta přidáme špetku soli a zapracováváme jedno vejce po druhém (5 vajec) v hladké těsto.
Pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech vyložený pečicím papírem věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě (bez horkovzduchu) při 230°C asi 8 - 10 minut. Pak teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme dozlatova dalších asi 15 min. Troubu prvních 15 minut neotevíráme.
Krém: Do studeného mléka zamícháme pudinkový prášek, cukr a uvaříme pudink, který necháme zchladnout. Pokud se nám na pudinku vytvoří škraloup, sejmeme ho. Pudink nejprve rozšleháme, pak všleháme změklé máslo a popřípadě rum. Krém stříkáme na spodní části rozkrojených věnečků. Přiklopíme a zlehka pocukrujeme.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Pitná voda nesycená
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
300 g
Cukr moučka
100 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
40 g
Směs bílá bez lepku 1000 g
200 g
Krajanka máslo 250 g
205 g