Kategorie receptů
Velikonoční beránek bez lepku I.
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oddělíme žkoutky od bílků. Cukr utřeme s máslem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku. Dobře promícháme. Přidáme ušlehaný sníh z bílků a těsto lehce promícháme.
Třené těsto rozetřeme do připravené vymazané formy. Velikonoční beránka pečem asi 45 minut na
170°C horzkovzdušná trouba, 190°C normální trouba.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
220 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
140 g
Cukr krystal
200 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
4 g
Samokypřící směs bílá bez lepku 1000 g
350 g