Vánoční Pavlova
Postup přípravy
Bílky (6 ks) ušleháme v tuhý sníh. Postupně do něj zašlehejte 200 g krupicového cukru, kukuřičný škrob (2 ČL) a citronovou šťávu (2 ČL). Vzniklou hmotu naneseme na plech s pečicím papírem do kruhu, který jsme obkreslili kolem menšího talíře. Pomocí špachtle uhladíme hmotu do tvaru cca 8–10 cm vysokého válce s hladkým vrchem. Uprostřed vytvoříme důlek o průměru 10 cm. Pak lžící utvoříme ze stran ledabylé tahy směrem vzhůru pro vytvoření koruny. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C horkovzduch a teplotu snižíme na 120 °C. Pečeme 110 minut. Poté troubu vypneme a dort nechte uvnitř zcela vychladnout. Mražené maliny (150 g) vložíme do kastrůlku s cukrem a vaříme na mírném ohni za občasného míchání 15 minut. Z vychlazené smetany ušleháme šlehačku. Namažeme ji rovnoměrně do důlku na dort, přelijeme malinovou šťávou, posypeme ovocem a pomerančovou kůrou.
Vytisknout recept (PDF)