Vanilkový cheescake z Hrašky s jahodami
Postup přípravy
Příprava korpusu: Rozdrtíme 150 g sušenek, smícháme se 70 g másla a zpracujeme na těsto. Těsto rukou vymačkáme do vymazané dortové formy o Ø 26 cm. Z části těsta vytvoříme po obvodu formy asi 3 cm vysoký okraj. Dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.
Příprava krému: HRAŠKU Vanilka důkladně promícháme s 1500 ml mlékem a 150 g slunečnicového oleje. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme 250 g cukru. Dobře prošleháme a krátce povaříme. HRAŠKA je dobře provařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Ještě horký krém vlijeme na upečený korpus ze sušenek. Dobře vychladíme. Před podáváním ozdobíme čerstvými jahodami.
Vytisknout recept (PDF)